מקשקש - פודקאסט שמדבר עיצוב Doodle

פרק 30 -חלק 1- עודד עזר - הקשר בין טיפוגרפיה לאיור

Episode Summary

🎨״תעשה טיפוגרפיה כמו שאתה מאייר״🎨 שיחה ראשונה עם טיפוגרף בפודקאסט מקשקש שחי 📋 שחר בכור מארח את עודד עזר, לשיחה על הקשר בין איור וטיפוגרפיה, 20 שנה של הוראה, איך מתחילים לעבוד על 📋פרויקטי צד מהתחלה ועד הסוף? ״ואיך פרויקטי צד קידמו את הקריירה המפוארת של עודד עזר, ״לא השראה אלה תהליך אודות עודד עזר 📕 עודד עזר, בוגר בצלאל ומרצה בכיר לטיפוגרפיה במכון הטכנולוגי חולון, הוא בין המעצבים הגרפיים הישראלים הבולטים והחשובים ביותר כיום. עזר מוכר בארץ ובעולם בעיקר בזכות עבודותיו הטיפוגרפיות כגון הבִּיוֹ־טיפוגרפיה, טָייפּוֹסְפֶּרְמָה, הניתוחים הטִיפּו־פְלַסטִיים, סדרת הסרטונים הטיפוגרפיים שיצר עבור מוזיאון ויקטוֹרְיה ואַלבֶּרט בלונדון, עיצוב ההגדה האמריקנית החדשה בעריכת הסופר ג'ונתן ספרן־פוייר, ובזכות תרומתו המתמשכת לתחום עיצוב הכתב העברי. עזר עיצב יותר מ־30 טיפוסי־אות עבריים עד כה, שכמה מהם יצרו סטנדרטים חדשים והפכו בין הדומיננטיים והמשפיעים ביותר במרחב הישראלי, ועל התחום כולו. בין הפונטים העבריים בעיצובו: דוּ, רץ, היבּו, פרנצ׳סקה, מעודד, בית־הלל, סוסיתא, אלכימאי, ועוד. הפונטים שעיצב זכו באותות הצטיינות של הניו־יורק טָייפְּ דִירֶקטוֹרְז קְלָאב, של ארגון הטיפוגרפים הבינלאומי אֶיי־טָיי־פָּיי, בתחרות דִי־אֶנד־אֶיי־דִי הבריטית, בתחרות מגזין העיצוב הבינלאומי קריאֶייטיב־רִיבְיוּ, בפרס פֶלְהַייְם של האקדמיה בצלאל עבור עבודה ייחודית בעיצוב טיפוגרפי וכן בפרס העיצוב של משרד החינוך והתרבות. עזר מרבה לעסוק בטיפוגרפיה ניסיונית, מתיחת הגבולות של עיצוב אותיות, ובעבודות ניסיוניות המצויות בתפר שבין עיצוב לאמנות. הוא אחד מארבעה מעצבים ישראלים חיים שנבחרו כחברי האגודה המקצועית היוקרתית ביותר בעולם העיצוב הגרפי, אָלִיאָנְס גְרַפִיק אִינְטֶרנָשְיוֹנָאל, והמעצב הישראלי היחיד עד כה שהמוזיאון החשוב ביותר בארה״ב לאמנות מודרנית, ה־MoMA, הציג את עבודותיו בשלוש תערוכות שונות שלו.

Episode Notes

🎨״תעשה טיפוגרפיה כמו שאתה מאייר״🎨 

חלק ראשון 

שיחה ראשונה עם טיפוגרף בפודקאסט מקשקש

שחי 📋  שחר בכור  מארח את עודד עזר, לשיחה על הקשר בין איור וטיפוגרפיה, 20 שנה של הוראה, איך מתחילים לעבוד על 📋פרויקטי צד מהתחלה ועד הסוף?

״ואיך פרויקטי צד קידמו את הקריירה המפוארת של עודד עזר, ״לא השראה אלה תהליך

 

🔗פינת הלינקים של מקשקש🔗

עודד עזר

האינסטגרם של עודד עזר

הפונטים של עודד עזר

המלצות ספרים📕

עדה ירדני: ספר הכתב העברי (הוצאת כרטא)

הרב לובלין: מעצב גרפי אמריקאי (הוצאת יוניט)

עודד עזר: המדריך לטיפוגרף בגלקסיה (הוצאת גשטלטן)

איזי פלודוונסקי: שולטים בקליגרפיה עברית (הוצאת קורן)

סטיבן הלר וליטה טלריקו: סקצ׳בוקים טיפוגרפיים (הוצאת פרינסטון)

Jonathan Safran Foer

אורה איתן

ינק יונטף

מיכל סער

צבי נרקיס

 paula scher

אנה גסלב

גולן גפני 

Stefan Sagmeister

אודות עודד עזר

עודד עזר, בוגר בצלאל ומרצה בכיר לטיפוגרפיה במכון הטכנולוגי חולון, הוא בין המעצבים הגרפיים הישראלים הבולטים והחשובים ביותר כיום. עזר מוכר בארץ ובעולם בעיקר בזכות עבודותיו הטיפוגרפיות כגון הבִּיוֹ־טיפוגרפיה, טָייפּוֹסְפֶּרְמָה, הניתוחים הטִיפּו־פְלַסטִיים, סדרת הסרטונים הטיפוגרפיים שיצר עבור מוזיאון ויקטוֹרְיה ואַלבֶּרט בלונדון, עיצוב ההגדה האמריקנית החדשה בעריכת הסופר ג'ונתן ספרן־פוייר, ובזכות תרומתו המתמשכת לתחום עיצוב הכתב העברי.

עזר עיצב יותר מ־30 טיפוסי־אות עבריים עד כה, שכמה מהם יצרו סטנדרטים חדשים והפכו בין הדומיננטיים והמשפיעים ביותר במרחב הישראלי, ועל התחום כולו. בין הפונטים העבריים בעיצובו: דוּ, רץ, היבּו, פרנצ׳סקה, מעודד, בית־הלל, סוסיתא, אלכימאי, ועוד. הפונטים שעיצב זכו באותות הצטיינות של הניו־יורק טָייפְּ דִירֶקטוֹרְז קְלָאב, של ארגון הטיפוגרפים הבינלאומי אֶיי־טָיי־פָּיי, בתחרות דִי־אֶנד־אֶיי־דִי הבריטית, בתחרות מגזין העיצוב הבינלאומי קריאֶייטיב־רִיבְיוּ, בפרס פֶלְהַייְם של האקדמיה בצלאל עבור עבודה ייחודית בעיצוב טיפוגרפי וכן בפרס העיצוב של משרד החינוך והתרבות.

עזר מרבה לעסוק בטיפוגרפיה ניסיונית, מתיחת הגבולות של עיצוב אותיות, ובעבודות ניסיוניות המצויות בתפר שבין עיצוב לאמנות. הוא אחד מארבעה מעצבים ישראלים חיים שנבחרו כחברי האגודה המקצועית היוקרתית ביותר בעולם העיצוב הגרפי, אָלִיאָנְס גְרַפִיק אִינְטֶרנָשְיוֹנָאל, והמעצב הישראלי היחיד עד כה שהמוזיאון החשוב ביותר בארה״ב לאמנות מודרנית, ה־MoMA, הציג את עבודותיו בשלוש תערוכות שונות שלו.